fredag 14 maj 2010

Lite nytt och lite gammalt ( och en massa bilder)

Just nu går det lite långsamt i verkstaden, feber har härjat i vårt hus i en vecka och än är det inte över. Just nu är det lillasyster som ligger i 39 graders feber så i mitten på nästa vecka räknar jag med att storasyster har blivit sjuk och sen är det väl min tur, då har hela familjen varit sjuka. Mannen i huset var först ut, med 39 graders feber i en vecka.
Alltså har jag inte hunnit sy desto mer, dessutom väntar jag på lite tyger från JNY design innan jag kan slutföra projekten.
Men lite småsaker har jag fått ihop. Först ut är en klänning som jag sydde av mammas gamla köksgardin och kantade med knallrosa snedslå, blev en ganska snygg kombination faktiskt.

Klänningen var egentligen bara en testmodell för att se om mönstret jag hade ritat upp skulle funka bra, men den blev ganska fin och storasyster tyckte om den så den används flitigt :-)
den "riktiga" klänningen syddes i rosa molntyg. Som jag som vanligt glömde att fota innan storasyster använde den och den åkte i tvätten.


Två dregglisar har jag fått ihop också, den i molntyg är ett eget mönster men den blev lite sne när jag sydde ihop den, antingen klippte jag tyget ojämnt eller så drog jag fleecen ojämnt. Måste testa att sy en till för att se vad som gick fel.
Den i bondgårdstyget är sydd efter ett mönster som snälla Doris & Assar skickade åt mig :-)

Sist ut kommer lite bilder på en body som är under tillverkning, jag väntar på brun interlock från JNY design så att jag kan klippa till kantbanden och sy ihop bodyn. Denna body ska flytta till en nyfödd liten kille så jag hoppas att den blir bra.
Här Sitter jag när jag syr, det är inte jätte mycket plats eller bra ljus men det duger tills vidare :-)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar