lördag 22 maj 2010

Molnklänning

Mönster:
Avritat från en av storasysters köpta klänningar och sen ändrad efter egna önskemål. Strl. 134/140.

Material:
Interlock från JNY Design och muddväv från lokal tygaffär.

Reflektion:
Mönstret var lätt att rita upp och klänningen var lätt att sy, det var inga krångliga sömmar som bråkade med mig. Muddväven var från en lokal tygaffär och inte likadan som den från stoff och stil, den här var mycket mer elastisk och blev ganska sträv när jag drog ut den. Jag tycker att muddväven från stoff och stil är mjukare och passar lite bättre till att använda som kantband, iallafall i barnkläder.
Jag sydde ena långsidan kantbanden med overlocksömmen på vanliga symaskinen och sen sydde jag fast den med tvillingnål vilket gjorde att det inte blev något snyggt resultat på insidan. på framsidan tycker jag att det blev lite för hårt och bubbligt med tvillingsöm så nästa gång syr jag bara enkelsöm.
Idag sydde jag en body och testade jag att sy ena långsidan av muddväven med sicksack söm och sen sy fast med enkelsöm och det blev mycket bättre, inte lika klumpigt och hårt.

Vad heter det föresten när man syr ena sidan med sicksack/overlocksöm för att den inte ska repas upp?? Jag vet ju vad det heter men det står still i hjärnan just nu.

2 kommentarer:

  1. De rosa molnen är ju för fina! Jag har sytt en liknande klänning till min dotter och modellen är bara så enkel och fin!

    SvaraRadera
  2. Just molntygerna kan användas till så mycket :-) dom är verkligen fina :-)

    SvaraRadera