måndag 21 juni 2010

Nya idéer...

För ett tag sedan hittade jag en hellång klänning på Lindex som var riktigt snygg, det var ett jättefint brun/lila/vinrött/svart paisley mönstrat tyg som jag föll för direkt.
Jag hade lite bråttom så jag ides inte prova klänningen utan tittade bara lite snabbt och tyckte att strl L borde passa. Väl hemma visade det sig att klänningen satt jättebra, överallt utom upptill. Av någon konstig anledning verkar det som att man inte ska ha några bröst alls i den klänningen. Klänningen hade smala axelband och kuporna låg omlott lite lätt rynkade, problemet var bara att tyget var helt stramt, det fanns liksom inget tyg att töja ut för att få plats med brösten?! Nå klänningen kostade 29 kr på rea så det var ju ingen större katastrof direkt och tyget var ju fint.

Nu har jag kommit på att det skulle vara kul att sy en topp åt mig själv av det tyget, men jag hittar inget bra mönster.
Jag ser framför mig en topp med ganska vid båtringning, korta vida ärmar, lite längre modell eventuellt lite ihopdragen nertill så att den blir lite pösig.
Eller en topp med draperad halsringning, korta vida ärmar eller tighta ärmar som precis täcker axlarna, figursydd lite längre modell.
Det går säkert att rita upp ett eget mönster men hur gör jag det? Jag har aldrig tidigare ritat upp mönster åt mig själv och är väl inte direkt någon koll på hur man gör.
Jag har en topp som jag skulle kunna rita av och sen göra lite ändringar, det kanske skulle funka. Den toppen har långa ärmar men det borde jag kunna fixa till så att det blir korta vida ärmar. Halsringningen är inte heller några problem att fixa till, den är redan ganska vid så det är bara lite småändringar som behövs. Problemet blir att få till passformen på själva toppen, den jag har nu är ganska kort så mönstret måste alltså förlängas, men det kanske inte är så svårt?!

Det är konstigt att jag får alla dessa idéer så här sent på kvällen/natten, när jag inte kan gå ner och testa rita. Imorgon kommer det säkert komma något i vägen som gör att jag inte hinner testa mönster och sen glömmer jag bort vad och hur jag tänkte. Så är det ofta nu för tiden, jag hinner komma på en massa idéer och sen är dom som bortblåsta igen *poff*

Tips, råd och förslag på nätbutiker som säljer mönster mottages tacksamt :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar